top of page

Hoogsensitiveit bij kinderen

Online cursus

Deze online cursus werd ontwikkeld door Vanessa Lauwers, bezielster van 't Zonnekind en zelf ook hoogsensitief. De cursus geeft je als (onderwijs) professional de nodige inzichten om hoogsensitieve kinderen beter te begrijpen en te ondersteunen.

Je krijgt handige en bruikbare tips om het voor hoogsensitieve kinderen (met een minimale inspanning) dragelijker in de klas te maken. En geloof ons, daar hebben alle kinderen baat bij. Men zegt dat een 20% van de bevolking hoogsensitief is, dat is 1 op 5. Reken maar uit voor jouw klas, school, groep. Dat aantal loopt snel op. Het zijn kinderen die bijzondere gaven hebben maar die heel vaak misbegrepen worden.

Met deze cursus hopen we een verschil te kunnen betekenen voor de hoogsensitivieve kinderen. Trouwens, er is ook een bonus module voor hoogsensitieve leerkrachten. Een kadootje om jou bevestiging te geven en om je een aantal tips mee te geven hoe je jezelf kunt opladen als hoogsensitief persoon na een drukke schooldag.

In ruim 120 minuten krijg je toegang tot waardevolle inzichten en praktische tools die je direct kunt toepassen in je klas. We begrijpen de noodzaak om hoogsensitiviteit bespreekbaar en herkenbaar te maken. Daarom hebben we deze cursus ontworpen om je de basis te bieden en je te voorzien van bruikbare strategieën.

Meer dan 680 (onderwijs) professionals hebben al de weg naar de online academy van I Care Education gevonden, waar ze waardevolle kennis en praktische vaardigheden hebben opgedaan om faalangst effectief aan te pakken in hun klasomgeving. Sluit je aan bij dit groeiende aantal professionals en ontdek hoe ook jij het verschil kunt maken voor de kinderen waar je mee werkt.

Praktische informatie

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Wat kun je verwachten van deze online cursus?

 • Leer wat hoogsensitiviteit precies inhoudt en hoe het zich manifesteert bij kinderen, zowel emotioneel als gedragsmatig.

 • Ontdek effectieve strategieën om hoogsensitieve kinderen te ondersteunen en te begeleiden binnen de klasomgeving.

 • Verken hoe je een klasomgeving kunt creëren die rekening houdt met de behoeften van hoogsensitieve kinderen, inclusief aanpassingen in lesmethoden en omgangsvormen.

 • Leer hoe je de emotionele veerkracht van hoogsensitieve kinderen kunt versterken en hen kunt helpen omgaan met overprikkeling en stress.

 • Krijg praktische tips en tools om samen te werken met ouders en collega's om een ondersteunend netwerk te creëren rond hoogsensitieve kinderen in de schoolomgeving.

" Als een leerkracht die altijd op zoek is naar manieren om mijn klaservaring te verbeteren, was ik ontzettend dankbaar voor de online cursus over hoogsensitiviteit in de klas. Deze cursus heeft niet alleen mijn begrip van hoogsensitiviteit verdiept, maar heeft me ook voorzien van praktische tools om mijn hoogsensitieve leerlingen beter te ondersteunen. De inzichten die ik heb opgedaan, hebben me geholpen om een meer empathische en inclusieve leeromgeving te creëren, waarin alle kinderen zich gezien en gehoord voelen. Ik kan deze cursus niet genoeg aanbevelen aan mijn collega's die ook streven naar een meer ondersteunende en begripvolle klaspraktijk."
- Juf Tamara

Heb je vragen, geef ons een seintje.

bottom of page