top of page

Word Hoogsensitiviteit Specialist

Leer hoogsensitieve kinderen begrijpen & ondersteunen

Professionals kunnen vaak problemen ervaren bij het omgaan met hoogsensitieve kinderen, zoals overweldiging door prikkels, intense emoties, sociale angsten en moeilijkheden met het stellen van grenzen.

 

De opleiding tot Hoogsensitiviteit Specialist biedt concrete tools en strategieën om deze kinderen te ondersteunen. Door diepgaande kennis van hoogsensitiviteit en praktische interventies kunnen professionals leren hoe ze een veilige en ondersteunende omgeving kunnen creëren, hoe ze kinderen kunnen helpen om hun emoties te reguleren, hoe ze prikkelarme ruimtes kunnen creëren en hoe ze vaardigheden kunnen aanleren om beter om te gaan met sociale situaties.

 

Deze opleiding rust professionals uit met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om hoogsensitieve kinderen te helpen gedijen in zowel school- als thuissituaties, en om hun unieke gaven te omarmen terwijl ze bloeien in de rozentuin van Succesia.

De uitdaging van hoogsensitiviteit

Deze 2 daagse opleiding gaat verder dan theoretische kaders! Het is een praktijkgerichte ervaring die jou als (onderwijs) professional zal uitrusten met de kennis en vaardigheden om een verschil te maken in het leven van hoogsensitieve kinderen en de algehele dynamiek van jouw klas te verbeteren. 

 • We bieden geen overweldigende theoretische concepten, maar leggen de essentie op een toegankelijke manier uit, zodat je direct inzicht krijgt in de unieke wereld van hoogsensitiviteit.

 • Je krijgt concrete tools en strategieën waarmee je direct aan de slag kunt. Van het omgaan met overprikkeling tot het creëren van een hoogsensitief vriendelijke klas. Je doet praktische inzichten op die jouw dagelijkse onderwijspraktijk aanzienlijk zullen verbeteren.

 • Je ontdekt hoe creativiteit een sleutelrol speelt in het ondersteunen van het verwerkingsproces van hoogsensitieve kinderen. Leer creatieve opdrachten kennen die niet alleen educatief zijn, maar ook het emotionele welzijn van de kinderen bevorderen. Laat je inspireren om een inclusieve, stimulerende leeromgeving te creëren.

 • Je leert begrijpen hoe het creëren van een hoogsensitief vriendelijke klas niet alleen deze specifieke kinderen ten goede komt, maar de gehele groep verrijkt.

Inhoud & opbouw van de opleiding

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Cindy Foubert - leerlingbegeleider secundair

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Onze Hoogsensitiviteit Wizards

Jouw ticket bedraagt

€ 375 incl. btw

 • Inclusief: tussendoortjes en warme & koude drank tijdens de opleidingsdagen, cursusmaterialen en creamaterialen (indien van toepassing).

 • Je brengt je eigen lunch mee. 

bottom of page