top of page

Zet het faalangstmonster op dieet

Online cursus

 • Ben jij klaar om het faalangstmonster te verslaan en kinderen te helpen hun volle potentieel te bereiken?

 • Maak jij als onderwijsprofessional of ouder zorgen over de impact van faalangst op kinderen/jongeren?

 • Ben je op zoek naar concrete en praktische tips om faalangst aan te pakken?

 

Deze online cursus "Zet het Faalangstmonster op dieet" staat klaar om je te helpen deze uitdaging aan te gaan en samen met kinderen faalangstmonsters kleiner te maken.

In ruim 120 minuten krijg je toegang tot waardevolle inzichten en praktische tools die je direct kunt toepassen in je klas. We begrijpen de noodzaak om faalangst bespreekbaar en herkenbaar te maken. Daarom hebben we deze cursus ontworpen om je de basis te bieden en je te voorzien van bruikbare strategieën.

Meer dan 680 (onderwijs) professionals hebben al de weg naar de online academy van I Care Education gevonden, waar ze waardevolle kennis en praktische vaardigheden hebben opgedaan om faalangst effectief aan te pakken in hun klasomgeving. Sluit je aan bij dit groeiende aantal professionals en ontdek hoe ook jij het verschil kunt maken voor de kinderen waar je mee werkt.

Praktische informatie

Met de online cursus "Zet het faalangstmonster op dieet" zet je reeds enkele stappen in Succesia. Je betreedt het Rijk der Faalangstmonsters en gelukkig verlaat je ook dat duistere rijk om in de Groeivallei te ontdekken hoe je kinderen kunt helpen hun faalangstmonster kleiner te maken.

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Wat kun je verwachten van deze online cursus?

 • Identificeer en begrijp de oorzaken van faalangst bij kinderen.

 • Leer effectieve strategieën om faalangst in de klas te herkennen en aan te pakken.

 • Ontwikkel praktische vaardigheden om een ondersteunende omgeving te creëren voor kinderen met faalangst.

 • Verken de rol van talentontwikkeling als preventieve maatregel tegen faalangst.

 • Krijg inzicht in hoe je het zelfvertrouwen en de veerkracht van kinderen kunt versterken.

" Toen ik me inschreef voor de online cursus 'Zet het Faalangstmonster op Dieet', had ik geen idee hoeveel impact het zou hebben op mijn klas. Met de inzichten en tools die ik heb opgedaan, kon ik een omgeving creëren waarin mijn leerlingen zich veilig genoeg voelen om hun angsten te delen en stappen te zetten. Het meest bevredigende moment was toen een van mijn leerlingen me vertelde dat hij zich sterker voelde dan ooit tevoren. Die bevestiging van de positieve verandering in mijn klas was voor mij het bewijs dat deze cursus echt het verschil maakt."
- Juf Sarah

Heb je vragen, geef ons een seintje.

bottom of page