top of page

De leerkuil en faalangst

Transformeer leerobstakels in leeruitdagingen

 • Ben jij bekend met hoe faalangst het leerproces van kinderen en jongeren beïnvloedt?

 • Heb jij inzicht in de verschillende fasen van de leerkuil en hoe je deze kunt herkennen bij jouw leerlingen?

 • Begrijp jij welke rol positieve en negatieve gedachten spelen bij faalangst en leeruitdagingen?

 • Weet jij hoe je als (onderwijs) professional kinderen kunt helpen om uit de leerkuil te klimmen en hun faalangst te verminderen?

 • Ken jij praktische hulpmiddelen en strategieën die je direct kunt toepassen om kinderen te ondersteunen bij hun leerproces?

Welkom bij deze gloednieuwe online live workshop, speciaal ontworpen om (onderwijs) professionals te helpen bij het aanpakken van de uitdagingen rond faalangst en de leerkuil.

 

Ik weet dat het soms moeilijk kan zijn om te zien waarom sommige kinderen of jongeren vast lijken te zitten in hun leerproces. Vaak worden ze bestempeld als "lui" of "onbereidwillig", terwijl de werkelijkheid veel complexer is.

Als (onderwijs) professional weet je dat elk kind uniek is en zijn eigen manier heeft om te leren. Maar wat als een kind lijkt te blokkeren vanwege faalangst? Wat als ze in de weerstand zitten? Het is begrijpelijk dat je ze verder wilt helpen, maar soms lijkt het alsof je niet weet waar te beginnen.

De realiteit is dat deze kinderen niet "lui" zijn, noch "onbereidwillig". Ze bevinden zich simpelweg in een struggle methun faalangstmonster en zitten vast in de Leerkuil. En het is aan ons, als (onderwijs) professionals, om hen de juiste tools en begeleiding te bieden om hieruit te komen.

Deze workshop is ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken en je te voorzien van enkele praktische strategieën om kinderen/jongeren te helpen hun faalangst te verminderen en uit de leerkuil te klimmen. 

Wat ga je leren tijdens deze workshop?

 • Je begrijpt de essentie van faalangst en de impact ervan op het leerproces van kinderen.

 • Je ontdekt de kracht van de leerkuil en hoe je deze kunt gebruiken als een instrument voor diepgaander leren.

 • Je leert enkele effectieve strategieën om kinderen te begeleiden bij het verkleinen van hun faalangstmonster en het navigeren door de leerkuil.

 • Krijg inzicht in jouw rol als (onderwijs) professional en leer hoe je kunt bijdragen aan het creëren van een ondersteunende en stimulerende leeromgeving.

Aan het einde van de online workshop zul je niet alleen beter begrijpen waarom sommige kinderen vastlopen, maar zul je ook concrete stappen kunnen zetten om hen te helpen. Je zult leren hoe je een echte 'Faalangst Warrior' kunt worden en voor eens en altijd komaf kunt maken met de faalangstmonsters in de klas of in je therapie- of coachpraktijk.

Mis deze waardevolle kans niet om je vaardigheden als (onderwijs) professional te versterken en het verschil te maken in het leven van kinderen die worstelen met faalangst en vastzitten in de leerkuil.

 

Schrijf je nu in voor deze workshop en neem de eerste stap naar een meer ondersteunende en inclusieve leeromgeving.

Praktische informatie over de workshop 'De leerkuil & faalangst'

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Onze Faalangst Wizard

bottom of page