top of page

Workshop 'Regenboog van groeigedachten'

Maak met kinderen regenbogen vol eigen helpende gedachten.

 • Gun jij de kinderen waar jij mee werkt ook zo hun eigen helpende gedachten?

 • Wil jij met kinderen van die kleurrijke, hoopvolle regenbogen maken waar zij écht wat aan hebben?

 • Ben jij (zorg)leerkracht, leerondersteuner, kindercoach, -therapeut, -yogadocent of andere professional die met kinderen werkt?

Ja geantwoord? Dan is deze workshop op jouw lijf geschreven.

Regenbogen! Kinderen zijn er dol op (en ik ook hoor). Ze staan voor hoop, veiligheid en voor 'jezelf mogen zijn'. Ze hebben een bijna magische aantrekkingskracht en lijken soms echt te betoveren.

In deze live workshop ontdek jij hoe je, samen met kinderen, regenbooggedachten kunt creëren. Deze werkvorm is één van de populairste werkvorm gebaseerd op het Schatgraversspel. Niet zo gek, want de Regenboog werkvorm is heerlijk kleurrijk en multi-inzetbaar in zowel groepen als individueel. 

Tijdens deze interactieve en creatieve namiddag gaan we samen aan de slag. Je gaat zelf eerst de werkvorm beleven. Daarna gaan we ontdekken hoe je deze in je eigen praktijk of klas kunt gaan inzetten. Centraal staat hier beleven en ervaren. Je krijgt een korte theoretische toelichting over groei mindset maar ik leg de nadruk op de praktijk eerder dan op de theorie.

Enkele sfeerbeelden

Wat zijn Regenbooggedachten?

(de ~mv gedachtes, gedachten) zelf geformuleerd, krachtig, positief inzicht n.a.v.gewaarwordingen met de karweikaarten van Schatgravers.

In deze online workshop zetten we positieve, zelf gevoelde belevenissen van de karweikaarten om in eigen woorden. Daar maken we eigen helpende gedachten van, regenbooggedachten dus. En dat alles in de vorm van een hoopvolle Schatgravers Regenboog gemaakt van karweikaarten uit het Schatgravers-doosje (eenvoudig bij te bestellen).

Na afloop van deze workshop kun jij zelf aan de slag met de Schatgravers Regenboog. In je praktijk of in je klas. 

Inhoud & opbouw van de workshop

 • Online cursus
  De online cursus van deze biedt jou: ➡️ Meer dan 70 videolessen die een breed spectrum van faalangst belichten, van de psychologische wortels tot praktische toepassingen. De videolessen zijn goed voor een equivalent van 2 opleidingsdagen (gerekend van 10u tot 17u). ➡️ Technieken en (creatieve) methoden die kinderen en jongeren helpen om faalangst te overwinnen en hun zelfvertrouwen op te bouwen. ➡️ Een preventief luik dat inzicht biedt in het voorkomen van faalangst en het bevorderen van veerkracht. ➡️ Een exclusief werkboek boordevol checklists, werkbladen en oefeningen om kinderen en jongeren te helpen hun faalangstmonster te overwinnen. ​ Deze online cursus is ontworpen om je niet alleen kennis te bieden, maar ook om je te onderdompelen in praktische toepassingen. Je behoudt levenslang toegang tot het online gedeelte van deze training.
 • Digitaal werkboek
  Duik dieper in het hart van het faalangstmonster met een inspirerend verhaal van Wendy Janssens, auteur van de 'Verhalen voor gevoelige oortjes'. Dit werkboek zal je begeleiden terwijl je de lessen in de training integreert in je reis als Faalangst Warrior. Je vindt de nodige Kijkwijzers (checklisten) werkbladen, stappenplannen enz. terug in het werkboek. Dankzij het werkboek kan je met het kind meteen aan de slag om het faalangstmonster te verslaan. Er werd bewust gekozen om het werkboek digitaal te maken zodat je ten allen tijde zelf de documenten kunt printen die je nodig hebt.
 • Faalangst Warrior Assembly
  De Warrior Assembly, onze verbindende online gemeenschap op Facebook, is die veilige haven waar je je ervaringen, vragen en successen kunt delen. Hier kun je: * Verbinding maken met gelijkgestemden: Ontmoet anderen die zich inzetten om faalangst te overwinnen en zelfvertrouwen te cultiveren. Deel verhalen, ideeën en steun elkaar op je reis. * Kennis en inzichten delen: Van tips en technieken tot persoonlijke doorbraken, de Warrior Assembly is de plek om je kennis te delen en anderen te inspireren. * Inspiratie en motivatie vinden: Soms is een woord van aanmoediging alles wat je nodig hebt om door te gaan. De Warrior Assembly is een bron van inspiratie en motivatie.
 • Coach Calls (intervisie)
  Als deelnemer aan de Faalangst warrior training krijg je de kans om deel te nemen aan online coach calls. Tijdens deze interactieve sessies staat jouw docente klaar om al je vragen te beantwoorden en casussen te bespreken. Of je nu behoefte hebt aan specifiek advies, feedback op een situatie in je klas/praktijk of gewoon wilt sparren met gelijkgestemde professionals, de coach calls bieden een veilige ruimte waarin je kunt leren, groeien en je zelfvertrouwen kunt versterken in het omgaan met faalangst bij kinderen en jongeren. Heb je de opleiding afgerond, ook dan kan je nog steeds deelnemen aan de online coach calls. De coach calls zijn geen verplichting. Je kan vrij inlopen.
 • Opleidingsdag
  Hoewel online leren geweldig is, zijn er aspecten van interactie, praktijkoefeningen en real-time feedback die alleen mogelijk zijn in een live setting. Je docent(e) zal je begeleiden bij het integreren van theoretische kennis in praktische toepassingen. Je zult leren door te doen, te observeren en directe terugkoppeling te krijgen, waardoor je zelfverzekerd en competent wordt in het omgaan met faalangst in de echte wereld. Na deze dag ben je uitgerust met een arsenaal aan methodieken en technieken die speciaal zijn ontworpen om het faalangstmonster te overwinnen en het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren te vergroten. Deze live dag zal je inspireren, empoweren en je de tools geven om effectieve veranderingen te bewerkstelligen in je (klas) praktijk. Als (onderwijs) professional kun je een keuze maken tussen 2 opleidingsdagen: eentje voor mensen uit het onderwijs, de andere voor therapeuten/coaches. 1 dag opleiding is inbegrepen bij de Faalangst Warrior Training maar indien je dat wenst mag je ze allebei volgen. Dan betaal je de tweede dag opleiding extra 197€ incl BTW).

Juf Lien

De workshop schatgravers zit er op. Een leuke namiddag waar ik heel veel heb bijgeleerd.

Een aanrader voor iedereen die graag op een leuke creatieve manier wil werken met kinderen/jongeren/ouderen....

En voor alle leerkrachten in het onderwijs een must-have!

Ik ga alvast met een koffer vol tips op zoek naar schatten. Dank u!

Onze Schatgravers Wizard